Verkeersongeval op A6 tussen Bant en Lemmer: hulpdiensten ingezet, bestuurder gevlucht

5 maanden geleden gepubliceerd

Donderdagavond vond er een verkeersongeval plaats op de A6 tussen Bant en Lemmer, waar drie auto’s bij betrokken waren. Twee van de auto’s raakten zwaar beschadigd. De hulpdiensten, waaronder de brandweer, ambulance, Rijkswaterstaat en politie, kwamen met spoed ter plaatse.

Hulpverlening en zoekactie

Er werd in eerste instantie gedacht dat er mogelijk mensen bekneld zaten, daarom werd de brandweer opgeroepen. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek iedereen al uit de auto’s te zijn. Er was echter wel een persoon vermist. De brandweer heeft daarom een zoekactie gestart, waarbij onder andere een warmtebeeldcamera werd ingezet.

Gevluchte bestuurder

De vermiste persoon, een bestuurder van één van de auto’s, werd niet gevonden. Via Burgernet werd opgeroepen om uit te kijken naar een blanke man in een wit t-shirt en blauwe spijkerbroek. Volgens het bericht was de man mogelijk onder invloed en was hij na het ongeval weggelopen. Ondanks de oproep en zoekactie, werd de man later op de avond nog steeds niet gevonden.

Afsluiting A6

Vanwege het ongeval werd de A6 richting Lemmer afgesloten voor het verkeer. De zwaar beschadigde auto’s zijn geborgen door een berger. Een veegwagen moest het wegdek reinigen. Ondanks de ernst van het ongeval bleek niemand gewond te zijn geraakt.